Lammi haluaa tarjota asiakkailleen parhaat tuotteet rakentamiseen sekä parhaan erinomaisen palvelun. Asiantuntevan myyjäpalvelun lisäksi jokaisen Lammi-asiakkaan projektissa on mukana useita kivitalorakentamisen ammattilaisia. Lammilla yksi näistä on asennuskoordinaattori, joka vastaa asennusprojektin koordinoinnista projektin tarpeen mukaisesti eli auttaa projektin ammattilaisten kokoamisessa sekä teknisissä kysymyksissä. Asennuskoordinaattori toimii linkkinä asiakkaan, asentajien ja muiden yhteistyötahojen välillä asiantuntijana ja neuvoo sekä auttaa, jotta valmis koti olisi aina laadukkaasti toteutettu, turvallinen ja pitkäikäinen koti, joka kestää sukupolvelta toiselle.
Asennuskoordinaattori asiakkaan apuna: Joonas Sipari
Lammin Betonin Lammi-Kivitalot asennuskoordinaattorina työskentelee Joonas Sipari. Hän auttaa asiakasta löytämään tarvittavat kumppanit kivitalohankkeen eri vaiheisiin, erityisesti Lammin Talopaketin asennukseen. Työnkuvaan kuuluvat mm. urakoiden kilpailuttamisessa avustamista, tarjousten läpikäyntiä, yhteydenpitoa asiakkaiden ja urakoitsijoiden kanssa sekä projektin teknisenä tukena toimimista, erityisesti Lammi-talopakettiin kuuluvien tuotteiden osalta. Sipari itse kuvailee:
– Toimenkuvaani kuuluu kaikkea aiheeseen liittyvää, missä voin vain olla avuksi hankkeen onnistumisen varmistamiseksi.
Sipari on työskennellyt Lammilla vuodesta 2003 ja työkokemusta Lammi-Kivitalojen asennuskoordinaattorina on kertynyt jo reilu 20 vuotta.
– Lammi-urani aikana olen päässyt seuraamaan tuhansia talonrakennusprojekteja ja olen saanut ollut mukana toteuttamassa asiakkaiden haaveita, Sipari kertoo.
Sipari on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja ennen Lammia hän työskenteli opiskeluaikana työmailla saaden työkokemusta käytännön rakennustöistä.
– Olen opiskeluaikana ollut työmaalla ihan fyysisissä rakennustöissä ja sitä kautta pystyn hyvin ymmärtämään urakoitsijoiden arkea ja sitä, mitä he kokevat työmaan näkökulmasta. Monelle asiakkaalle rakentaminen on pitkälti vain projektinjohtamista, aikatauluttamista ja ”sähköistä asioimista”. Kuitenkin vasta työmaalla teoria muuttuu käytännöksi ja sen puolen ymmärtäminen on tärkeää, jotta rakennusprojektit saadaan toteutettua onnistuneesti.
Aito halu auttaa
Siparille työ asennuskoordinaattorina on merkityksellistä. Tärkein syy työskentelylle on aito halu auttaa asiakkaita heidän rakennusprojekteissaan:
– Parasta työssäni on rakentavien perheiden auttaminen heidän projekteissaan. Hankkeet ovat yleensä noin 1-2 vuoden mittaisia suunnittelusta muuttopäivään. Vuosien varrella on ollut todella mielenkiintoista seurata erilaisten Lammi-hankkeiden toteutumista ja niistä on jäänyt mieleen lukematon määrä mukavia asiakaskohtaamisia.
– Suurin motivaatio tulee, kun pystyy olemaan avuksi asiakkaiden oman kodin rakentamisessa. Jokainen rakennusprojekti on aina yksilöllinen, niin itse talon kuin rakentavan perheenkin osalta. Tuhansista näkemistäni projekteista ei yksikään ole samanlainen. Jokaisessa hankkeessa on asioita, joissa uskon pystyväni omalta osaltani auttamaan ja sitä kautta vaikuttamaan positiivisesti hankkeen onnistumiseen. Mitä enemmän asiakas luottaa ja kysyy, sitä enemmän apua hän saa.
Monipuoliset vaihtelevat työpäivät ja loistava työyhteisö työn tukena
Siparin työpäivät koostuvat pitkälti yhteydenpidosta urakoitsijoiden ja asiakkaiden kanssa, puhelimitse, sähköpostitse sekä ihan kasvotusten palavereissa. Lisäksi teknisen neuvonnan puheluihin ja sähköpostiviesteihin vastaaminen on myös iso osa hänen päivittäistä tekemistään.
Asennuskoordinaattori toimii vahvasti myös osana myyntitiimiä, jossa kaikki yrittävät omalta osaltaan löytää asiakkaille parhaat neuvot, kumppanit ja palvelut asiakkaan hankkeeseen. Työhön sisältyy siis vahvasti asiakaspalavereissa mukana oleminen ja yhteydenpito asiakkaiden kanssa.
– Lammilla on aina ollut hyvä työilmapiiri ja on ollut kunnia-asia olla osana mukana näin hienosti johdetun kotimaisen perheyrityksen toimintaa ja tiimiämme, kuvailee Sipari Lammin Betonin työilmapiiriä.
– Loistava työyhteisö on ollut suuressa roolissa oman osaamisen kehityksessä sekä työssä viihtymisenkin kannalta. Kaikilla on aidosti sama päämäärä, jonka eteen teemme töitä ja se on asiakkaan hankkeen onnistuminen.
Palvelua myös englanniksi
Myös myynnin tehtävät kuuluvat Siparin toimenkuvaan. Hänellä on asiakkaana pääkaupunkiseudulla rakentavia, muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvia perheitä.
– Hoidan myös kivitalomyyntiä meidän ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden parissa. Omakotitalon rakentaminen on monimutkainen prosessi jo suomen kielelläkin, joten englannin kielellä asioitaessa asia muuttuu vielä kertaluokkaa monimutkaisemmaksi. Olen ollut vuosien varrella auttamassa useampaakin perhettä saavuttamaan kotiunelmansa ja on ollut hienoa päästä todistamaan, että talon rakentaminen onnistuu oikeiden tahojen kanssa Suomessa myös englannin kielellä.
Sipari muisteleekin lämmöllä muutamia pitkiä asiakassuhteita, joiden aikana on rakennettu useampia Lammi-koteja:
– Eräs ulkomaalaistaustainen asiakasperhe on rakentanut jo kolme Lammi-kotia perheelleen. Olin mukana jo heidän ensimmäisessä projektissaan vuonna 2009. He tekivät kaikki talonsa ns. hartiapankkiperiaatteella, joten tekninen neuvonta puhelimessa ja työmaalla oli heille kullan arvoinen apu projektin onnistumisen kannalta. Kahdessa viimeisimmässä projektissa olin mukana jo arkkitehtisuunnitteluvaiheessa. Se on rakentamisen kannalta kriittinen vaihe, jossa lukitaan jo 90 % rakennuskustannuksista. Siksi jokainen suunnitelmien viiva oli syytä analysoida rahan käytön ja myös asennuksen kannalta, sillä kaikki työ tehtiin omin voimin. Muuttopäivän jälkeen olemme aina nähneet uudessa kodissa aamupalan merkeissä ja hieman jo pohdittu ja suunniteltu, minkälainen seuraavasta projektista voisi tulla. Toivoisin, että useampi asiakas luottaisi meidän ammattitaitoomme jo hyvin varhaisessa vaiheessa projektia.
Kodin rakentamisen vaiheet
Jo omasta kodista haaveillessa on hyvä tiedostaa ja sisäistää koko tulevan rakennusprojektin kulku, jotta sekä suunnittelu- että toteutusvaihe sujuvat mahdollisimman hyvin. Sipari luettelee pientalorakentamisen tärkeimpiä vaiheita seuraavasti:
– Jos pitäisi sanoa projektin tärkeimmät vaiheet ja mitä niissä kannattaa ottaa huomioon, ne olisivat nämä:
Arkkitehdin ensimmäisten luonnosten kommentointi. Rakennusluvan jälkeen ei välttämättä ole enää niin helppoa tehdä muutoksia kuviin. Kokemukseeni perustuen pystyn antamaan näkemykseni talon rakenteista, esimerkiksi kustannusten tai rakentamisen yksinkertaistamisen näkökulmasta. Mikä ikinä onkin asiakkaan oma lähtökohta avun tarpeelle, autan mielelläni.
Urakoitsijoiden kilpailutus ja asiakkaan projektiin oikean urakoitsijan löytäminen. Se, että projektiin onnistuu kokoamaan oikeanlaiset ammattilaiset, joiden yhteistyö toimii saumattomasti, on ensisijaisen tärkeää hankkeen onnistumisen kannalta.
Lähipalaveri urakoitsijan ja asiakasperheen kanssa ennen rakennushankkeen alkua. Kun asiakas ja urakoitsija yhdessä keskustelevat kasvotusten tulevasta projektista, se luo hyvän pohjan rakentamisen sujumiselle. Palaverissa käydään läpi suunnitelmia, tarjouksia sekä kaikkea, mikä asiakasta vielä siinä vaiheessa askarruttaa tai on epäselvää. Kokemukseni mukaan tämä sujuvoittaa hankkeen kulkua, kun kaikki osapuolet tietävät jo etukäteen, miten hanke etenee murskepatjalta muuttopäivään.
Tuki koko projektin ajan. Noin vuoden mittaiseen rakennusprojektiin mahtuu aina hetkiä, jolloin asiat ei välttämättä mene ihan suunnitellusti tai odotetusti. Se, että pystyn auttamaan ja antamaan näkemykseni kunkin esiin tulevan asian ratkaisemiseksi parhain päin, voi olla asiakkaalle iso apu hankkeen etenemisessä.
Asennuskoordinaattorin kolme vinkkiä tuleville Lammi-rakentajille:
- Tarkka, realistinen budjetti
Selvitä tarkkaan, mikä on talon rakennukseen käytettävä budjetti ja suunnitteluta talo, joka kyseisellä budjetilla on mahdollinen toteuttaa. Pidä arkkitehti tietoisena budjetistanne. Ammattilaisena, he tietävät, mitä rakentaminen maksaa.
- Onnistunut yhteistyö
Valitse huolella ammattilaiset, jotka kotinne tulevat rakentamaan. Tutustu, tapaa, istu alas ja pidä hyvä henki työmaalla koko projektin ajan. Talon rakentaminen on yhteistyötä ja mitä parempi ilmapiiri työpaikalla on, sitä mukavampi siellä on kaikkien olla ja työskennellä.
- Rohkene kysyä apua
Älä jää yksin mahdollisten murheiden kanssa. Jokaisessa hankkeessa voi tulla eteen pieniä haasteita, joihin kuitenkin aina löytyy ratkaisu. Soita vaikka meille Lammille, vaikka asia ei meihin liittyisikään. Yhdessä varmasti pääsemme asiassa eteenpäin.
Pitkä kokemus ja ammattitaito Lammi-asiakkaan käytettävissä
– Olen seurannut Lammi-urani aikana tuhansia talonrakennusprojekteja ja uskallan sanoa tietäväni, miten onnistunut hanke toteutetaan. Jos asiakas uskaltaa kysyä neuvoa ja luottaa minun näkemykseeni, uskon että iso osa mahdollisista ongelmista onnistutaan välttämään. Tunnen alan parhaat tekijät ja autan mielelläni asiakasta löytämään juuri heille sopivan ryhmän parhaita toimijoita, Sipari kertoo.
Ota yhteyttä:
Joonas Sipari
Asennuskoordinaattori, RI
0207 530 458
joonas.sipari@lammi.fi
Julkaisemme artikkeleita, jotka tutustuttavat lukijan paremmin Lammin henkilökuntaan, tuotteisiin ja palveluun. Meillä Lammilla on 45 henkilön tiivis työyhteisö, jossa jokaisella on tärkeä rooli, kun valmistamme asiakkaillemme huippulaadukkaita harkko– ja perustustuotteita huippulaadukkaisiin kivitaloihin.