Jakso 3: Rakentaminen alkaa!

 

Niinhän se on, että vaikka talo on viimeistä piirtoa myöten valmiiksi suunniteltu jo etukäteen, on itse rakennusvaiheen aloittamisessa oma taikansa – ja konkretiansa. Niskasten talon rakentaminen jatkuu kesätunnelmissa ja samaan aikaan hiihtäjän arki jatkuu säästä riippumatta harjoitusten parissa. Iivon ja Saanan perheen kodin rakentamisessa koittaa kauan odotettu vaihe, kun tontilla päästään valamaan talon perustaa ja myös seinät alkavat nousta. Pikkuhiljaa kodin maisemat sekä huonetilat alkavat hahmottumaan ja suunnitelmat muuttuvat todellisiksi.

Tämäkin Lammin unelmien koti rakennetaan paikan päällä harkko harkolta yksilöllisten suunnitelmien mukaisesti.

Paikalla rakentamalla tontista saadaan kaikki hyöty

Niskasten tontti sijaitsee Kuopion Saaristokaupungissa, joka on viime vuosien vilkkaalla uudisrakentamisella noussut merkittäväksi asuinalueeksi Kallaveden rannalle. Tontti rantamaisemissa oli valmiina, kun perheen taloa ryhdyttiin suunnittelemaan.

Paikan päällä rakennettava kivitalo oli valinta, joka mahdollisti juuri omien toiveiden mukaisen talon juuri kyseiselle tontille. Tuleva talo on suunniteltu alusta asti Iivon ja Saanan toiveiden ja tilatarpeiden mukaisesti, parhaat maisemat näkyvät juuri oikeista ikkunoista ja myös perheen yksityisyys on suojassa. Nyt rakentuvassa kodissa on huomioitu myös riittävät tilat Iivon harjoittelulle ja varusteille.

”Se on tässä paikallarakentamisessa, mitä Lammi-talon tekeminen aina on, iso etu, että voidaan tehdä monimuotoisia taloja ja saadaan juuri sellainen talo kuin asiakas haluaa”, kertoo Lammin markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen.

Tehokasta ja millintarkkaa rakentamista

Rakennustyöt ovat tontilla hyvässä vauhdissa. Lammi Tassu -valmisanturamuoteilla perustukset on toteutettu tehokkaasti. Valmiiksi perusraudoitetun muotin avulla perustuksen valaminen on ollut nopeaa.

Itse seinän tekeminen Lammi-harkoilla on niin helppoa, että Iivokin pääsee harjoittelemaan näiden betonisten legopalikoiden kasaamista. Ammattilaisten käsissä harkkojen latominen ja valaminen on tehokasta toimintaa, ja paikan päällä millintarkoista harkoista rakentaessa myös pienet muutokset ovat työmaavaiheessakin mahdollisia.

Helppoudesta huolimatta Iivo toteaa, että on parempi jättää talon rakentaminen ammattilaisille, mutta tunnistaa samoja elementtejä oman kuntonsa kehittämisessä ja talon rakentamisessa, eli pohjatöistä edetään koko ajan ylöspäin ja homma hoidetaan ammattitaidolla ja laadukkaasti.
”Kovaa touhua. Mutta toisaalta kyllä tässä kivi kerrallaan ymmärtää sen, että minkä takia tämä talo tulee kestämäänkin,” Iivo sanoo.

Seuraa projektin etenemistä!

Seuraavassa Niskasten Unelmakoti -jaksossa talon rakentaminen etenee toiseen kerrokseen ja kokonaisuus alkaa hahmottumaan entistä tarkemmin. Miten lapsiperheen arki sujuu rakentamisen keskellä ja miten rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen jaetaan perheessä? Seuraa sarjaa sivuillamme!

Luotettavat harkot

Lammi Harkkojen ominaisuudet ovat pitkän tuotekehityksen ansiota. Erinomaisten teknisten ominaisuuksien lisäksi betoniharkkojen mittatarkkuus tekee rakentamisesta sujuvaa: harkkoja ei muurata, vaan vain ladotaan. Tutustu tarkemmin Lammin betoniharkkoihin, jotka ovat muun muassa paloturvallisia, lahoamattomia, sään- ja pakkasenkestäviä sekä ekologisia ja täysin kierrätyskelpoisia. Niihin luottavat pientalorakentajien lisäksi myös rivi- ja kerrostalorakentamisen ammattilaiset.